Zoek
Terug

Gouverneur Lantmeeters op bezoek bij Depot Margo

Gouverneur Lantmeeters maakte op 21/12 kennis met het sociaal distributieplatfom Depot Margo. Dit project van RIMO Limburg heeft als doel een efficiënte Limburgse materiële hulpverlening te installeren. Depot Margo bestrijdt hierdoor armoede door te investeren in de gezondheid én de eigenwaarde van mensen met een kleine portemonnee.

 

“Dit doen we door hen via lokale hulporganisaties verse groenten, hardfruit, verzorgings- en onderhoudsproducten gratis of tegen een lage prijs aan te bieden. Bovendien krijgen overschotten een sociale bestemming en realiseren we er sociale tewerkstelling mee” zegt projectverantwoordelijke Karel Bollen.

 

INNOVATIE TROEF

Depot Margo is voortdurend bezig met innovatieve projecten zoals appelsap maken van overschotten in samenwerking met veiling Belorta, maatwerkbedrijf Bewel en sociaal economiebedrijf De Wroeter. Een ander voorbeeld is de soep van Robin Food, gemaakt van voedseloverschotten. De flessen appelsap en soep worden vervolgens verdeeld bij kwetsbare groepen.

 

Depot Margo zal bovendien binnenkort samen met Voedselbank Limburg, Vincentius Limburg en Bewel een circulaire voedselhub rond voedseloverschotten uitbouwen. Met de Provinciale Voedselhub Limburg willen de partners op alle niveaus verspilling tegengaan, de resten op zo hoog mogelijk niveau binnen de cascade van waardebehoud valoriseren en nieuwe producten ontwikkelen.

 

“Misschien zie je ons binnenkort rondrijden met onze ‘winkel op wielen’” vult Ann Vanhengel, teamcoördinator bij RIMO Limburg aan. “We trekken in het nieuwe jaar met onze mobiele sociale kruidenier naar plaatsen waar we een winkeltje opstellen en mensen voor een laag prijsje voedings-, onderhouds- en verzorgingsproducten kunnen kopen.

 

EEN ZELFSTANDIGE ORGANISATIE IN 2021

2021 wordt een belangrijk jaar voor de materiële hulpverlening in Limburg. Depot Margo, een project onder de vleugels van samenlevingsopbouw RIMO Limburg, zal over enkele maanden een zelfstandige vzw zijn met RIMO Limburg, Vincentius Limburg en Bewel als partners én met een sterk samenwerkingsverband met Voedselbank Limburg en de Limburgse steden en gemeenten. “Vanuit een gemeenschappelijk visie op armoedebestrijding en met complementaire werkingen kunnen wij het meest betekenen voor Limburgers die het moeilijk hebben. En daar doen we het allemaal voor!” besluit Karel.

Opmerkingen
Plaats uw commentaar Sluiten