Zoek

Vincentius Maaseik-Kinrooi

INFORMATIE

Vincentius Limburg vzw is dé vrijwilligersvereniging van mensen met een hart voor medemensen in armoede. We willen iedereen motiveren om iets te doen voor een ander in nood want armoede kan iedereen treffen. Wij willen een open huis zijn met vrijwilligers met een luisterend oor.

 

Binnen Limburg verdelen meer dan 1.000 vrijwilligers in 37 Vincentiusverenigingen elke maand aan 3.500 gezinnen voedselpakketten. Daarmee worden meer dan 10.000 personen elke maand geholpen.

Het voedsel krijgen we en we kopen noodzakelijke producten bijkomend aan. Gezond en gevarieerd eten is een recht van iedereen, daarom ook verse groenten en fruit.

 

Aanbod en werking

Sociale kruidenier: de klant kiest op welke donderdagnamiddag(en) hij komt winkelen en welke producten hij in zijn winkelkar meeneemt. Zowel het gratis als het betalend winkelen kent grenzen. We gaan daarbij uit van de gezinsgrootte zoals vermeld op het attest van de verwijzer. Een alleenstaande krijgt een minimumbedrag van 30 euro, verhoogd met 15 euro voor elke bijkomende persoon.

 

Tweedehandskleding: onze klanten vinden op de eerste verdieping een mooi assortiment van dames- en herenkleding.  Ook baby’s, kleuters en jonge kinderen vinden hier hun gading. Alle kleding is te koop aan zeer lage prijzen. De kledingstukken zijn voor het merendeel afkomstig van mensen, die hun (gedragen) kleding gratis binnenbrengen. Ook bedrijven en winkels stellen soms volledig nieuwe kleding ter beschikking. Kleding kan binnengebracht worden op woensdagvoormiddag tussen 9u30 en 11u00.

Speelgoed en luiers: ook aan de kinderen wordt gedacht. Wij verdelen speelgoed, leesboeken, gezelschapsspelen,... Bij de kleding worden luiers tegen lage prijzen verkocht.

 

Thuisbedeling: bij cliënten die slecht te been zijn worden de goederen aan huis geleverd.

 

Openingsuren

Het Maaswinkeltje is voor onze klanten iedere donderdag open van 13u00  tot 17u30.

 

 

CONTACT

Contactpersoon: Dirk Beijnsberger

Adres: Sportlaan 14, 3680 Maaseik

Tel: 0491916429

Email: vincentiusmaaseikkinrooi@gmail.com

Website: https://svmsk.com/

  • vincentius
  • sociale kruidenier